Komentář, na který odpovídáte

17. 11. 2012 - 21:17
 

lused (-: pernicky:
50 dkg hladke mouky
20 dkg cukr mouckovyho
18 dkg rozpusteneho masla (ne variciho)
3 polevkove lzice medu
2 vejce
2 lzicky jedle sody
1/2 pytliku pernikoveho koreni - neni to "prasek do perniku" ?? neznam, ona běžně
1 lzicku kakaa
trochu hrebicku (3 hrebicky)
1/2 lzicky skorice
2 hvezdicky umleteho bo roztluceneho Badyanu
muze byt z 1/2 citronu nastrouhane kury

testo 1-2 dny nechat odlezet v lednici

rozvalet na 5mm, zkusit upect 3 kousky, kdyby se roztejkaly pridat do testa trochu mouky

pect na papiru, cca 170- 180 stupnu, cca do 10ti minut upeceno

po upeceni horky potrit rozslehanym vajickem

do druheho dne nechat odpocinout

poleva:
25 dkg mouckovyho prosatyho cukru
1 bilek
citronova stava - trochu (kolik je trochu? pry podle chuti )
poradne vyslehat do spravne konzistence aby to prolezlo dirkou zdobidla a neroztejkalo se to moc ) (uplne presna žencká fyzikalni velicina) - zahustovat cukrem, redit citronem

naskladat do papirove krabice, dat do vlhciho chladna ulezet, podle surovin by do 3 - 5 dnu melo byt mekko a hebkko v papulce

autorská práva: paní M. Pilařová, Kratochvíle u Netolic
výsledný produkt povolen množit pouze pro domácí použití

Vaše odpověď

Přihlášení
jméno:heslo:ze serveru:
vaše jméno:
vaše www: http://*
opište kód:

Pozn.: označená pole nejsou povinná. Odkaz na www bude zobrazen pod Vašim komentářem, pokud se jedná o odkaz na blog.

Komentáře k článku: Perníčky