lused (-: pernicky:
50 dkg hladke mouky
20 dkg cukr mouckovyho
18 dkg rozpusteneho masla (ne variciho)
3 polevkove lzice medu
2 vejce
2 lzicky jedle sody
1/2 pytliku pernikoveho koreni - neni to "prasek do perniku" ?? neznam, ona běžně
1 lzicku kakaa
trochu hrebicku (3 hrebicky)
1/2 lzicky skorice
2 hvezdicky umleteho bo roztluceneho Badyanu
muze byt z 1/2 citronu nastrouhane kury
testo 1-2 dny nechat odlezet v lednici
rozvalet na 5mm, zkusit upect 3 kousky, kdyby se roztejkaly pridat do testa trochu mouky
pect na papiru, cca 170- 180 stupnu, cca do 10ti minut upeceno
po upeceni horky potrit rozslehanym vajickem
do druheho dne nechat odpocinout
poleva:
25 dkg mouckovyho prosatyho cukru
1 bilek
citronova stava - trochu (kolik je trochu? pry podle chuti )
poradne vyslehat do spravne konzistence aby to prolezlo dirkou zdobidla a neroztejkalo se to moc ) (uplne presna žencká fyzikalni velicina) - zahustovat cukrem, redit citronem
naskladat do papirove krabice, dat do vlhciho chladna ulezet, podle surovin by do 3 - 5 dnu melo byt mekko a hebkko v papulce
autorská práva: paní M. Pilařová, Kratochvíle u Netolic
výsledný produkt povolen množit pouze pro domácí použití